لینک کوتاه :
تاریخ ارسال : ۲۳ تیر ۱۴۰۴
برای نخستینبار در کشور، یک الکتروموتور ضدانفجار با توان ۲۶۴۰ کیلووات توسط مهندسان شرکت دانشبنیان صنایع ماشینهای الکتریکی جوین (جمکو) طراحی و ساخته شد؛ تجهیزی پیشرفته که جایگزین نمونه اروپایی شده و در قلب پتروشیمی پارس به کار گرفته خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی جمکو، شرکت دانشبنیان صنایع ماشینهای الکتریکی جوین، موفق شد پروژه طراحی و ساخت بزرگترین الکتروموتور ضدانفجار ساخت ایران را با موفقیت به پایان برساند. این الکتروموتور دو قطب، با توان ۲۶۴۰ کیلووات، ولتاژ ۶۰۰۰ ولت و سرعت ۳۰۰۰ دور در دقیقه، در مجتمع پتروشیمی پارس بهعنوان راهانداز کمپرسور نصب خواهد شد.
این تجهیز، با بهرهگیری از سیستم خنککاری آبخنک، یاتاقانبندی ژورنال و طراحی ویژه برای محیطهای با ریسک انفجار بالا ساخته شده و با استانداردهای فنی بینالمللی مطابقت دارد. طراحی کامل این تجهیز بهصورت بومی و توسط متخصصان داخلی انجام شده است.
علیاکبر پوراشکان، مدیر طرح ساخت این الکتروموتور اظهار داشت:
الکتروموتور ۲۶۴۰ کیلووات با ولتاژ ۶۰۰۰ ولت و سرعت ۳۰۰۰ دور بر دقیقه، بزرگترین الکتروموتور ضدانفجار ساخت شرکت دانشبنیان جمکو است. در طراحی این محصول، نهتنها به سطح نمونههای خارجی رسیدیم، بلکه در برخی پارامترها مانند جریان راهاندازی، عملکردی بهتر نیز ثبت شده است.
محمد جعفری اناری، مدیرعامل شرکت دانشبنیان صنایع ماشینهای الکتریکی جوین نیز در تشریح اهمیت این پروژه گفت:
تکنولوژی ساخت این سطح از الکتروموتورهای ضدانفجار پیش از این صرفاً در اختیار چند کشور اروپایی و آمریکا بود. امروز، ما توانستهایم فناوری تولید الکتروموتورهای ضدانفجار تا توان ۱۰ مگاوات را در کشور بومیسازی کنیم. این دستاورد یک جهش واقعی در حوزه ماشینهای الکتریکی ضدانفجار است..
در فرآیند ساخت این تجهیز پیشرفته، تیمی ۱۵ نفره از متخصصان برق، مکانیک، سیالات و طراحی صنعتی، به مدت بیش از سه ماه درگیر طراحی دقیق این الکتروموتور بودهان؛ مهندس سدیدی، معاون فناوری جمکو، در این خصوص افزود:
در این پروژه از فناوریهای روز دنیا استفاده شده و طراحی بینرشتهای آن حاصل همافزایی عمیق بین بخشهای مختلف است. اجرای این سطح از تلرانسها و مهندسی در کشور، نشان از بلوغ صنعتی قابل توجه دارد.
در طراحی این الکتروموتور، چالشهایی نظیر:
با موفقیت پشت سر گذاشته شد. این پروژه از طراحی تا ساخت، کنترل کیفیت و آزمون، بهطور کامل در این شرکت دانشبنیان انجام شده است.
این پروژه بار دیگر نشان داد که تکیه بر ظرفیت شرکتهای دانشبنیان میتواند گرههای فنی صنایع بزرگ کشور را با اتکا به توان داخلی باز کند.
شرکت دانشبنیان صنایع ماشینهای الکتریکی جوین با ظرفیت سالانه بیش از ۱۲۰۰ مگاوات، معادل حدود ۱۳ هزار دستگاه الکتروموتور، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انواع ماشینهای الکتریکی در منطقه است.